Tedavilerimize Göz Atın!

Tedavilerimize Göz Atın!

Günümüzde estetikte cerrahi dışı işlemler oldukça yaygınlaşmıştır. Dolgu, radiofrekans ve lazer enerjisi ile çalışan cihazlar bu amaçla kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin başarısıyla 50’li yaşlara dek idare etmek mümkündür. Hatta bazı yüz tiplerinde belki daha da uzun süre bu işlemleri aralıklı dönemlerde yaparak daha genç görünebiliriz. Fakat 50 yaş sonrası çoğu kişinin yüzünde diğer işlemler ile çözülemeyecek belirgin sarkmalar oluşmaya başlar. Bu aşamada yüz germe yapılması zorunlu hale gelir. Özellikle çene çizgisinin ve boyun bölgesindeki derideki düzensizlikler, kulak önündeki deri kıvrımları oldukça rahatsız edicidir.

Yüz Germe Ameliyatında Ne Yapıyoruz?

Yüz gerdirme ameliyatı sırasında yaptığımız işlemi basitçe tarif edersek; yüzümüzün kas, yağ ve sinir dokusunu oluşturan Smas denilen yapı asılarak yüzdeki sarkma düzeltilir ve bolluk oluşturan deri de uygun ölçüde alınır. Aynı anda alt ve üst göz kapağında oluşan yaşlılık belirtileri de düzeltilebilir. Bu bölgeden deri alımı ve yer değiştirmiş yağların uygun yere taşınması ve fazla olanların alınması yapılır. 60’lı yaşlardan sonra boyun bölgesinde sarkma oluşur. Yine yüz germe ameliyatı sırasında boyun kası da bir iç korse giymişçesine toplanabilir. Sarkan deri uygun ölçüde uzaklaştırılabilir. Kilosu fazla olan hastalarda boyundan yağ alınması da gerekebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz germe ameliyatı öncesi kanamayı arttırma ihtimali olan aspirin, E vitamini benzeri ilaçlar, bitki çayı kesilmelidir. Sigara özellikle yüz germede yara iyileşmesini oldukça geciktirir. Sigara kullanımı ameliyattan 3 hafta önce kesilmelidir.  Saçlar ameliyat sonrası 1 ay boyanamayacağı için 1 hafta önceden boyatılabilir. Saçların uzun tutulması ameliyat sonrası kullanılan pansumanları gizlemek açısından yarar sağlar.

Yüz Germe Ameliyatının Ayrıntıları

Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Kulak üzeri saçlı deriden başlayıp kulak önünden aşağı uzayarak kulak arkasından kulak arkası saçlı deriye dek devam eden cerrahi kesi ile yüz derisi kaldırılır. Yüzde sarkma oluşturan yüz kaslarını içeren yumuşak doku özel dikişler ile asılır. Derinin fazlalık yapan kısmı uzaklaştırılır.  Böylelikle şakak, yanak ve çene bölgesindeki deri bollukları ortadan kalkar. Ağız kenarındaki gülme çizgilerin derinliği azalır. Yüz gerdirme esnasında göz kapağı estetiği ve boyun germe de yapılabilir.  Bu nedenle ameliyat süresi 4 ile 7 saat arasında değişebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Belirgin İz Kalır Mı?

Genellikle kullanılan özel dikiş ve pansuman malzemeleri ile oluşacak izler en aza indirilir. İzler en üst ve en alt kısmı saçlı deri arasında olduğundan görünmez. Kulak çevresindeki iz de kulak yüz birleşme hattında olduğundan pek belli olmaz.

Yüz Germe Ameliyatı Etkinliğini Arttırmak İçin Başka Neler Yapılabilir?

  • Göz çevresi ve alına yapılacak Botox ile bakışlar canlandırılabilir.
  • Ameliyattan 3 hafta sonra başlayacak 4-6 seanslık kimyasal peeling ve yüz mezoterapisi ile yüz derisi canlandırılabilir.

Ağız çevresi ve dudaklara yapılan dolgu işlemi ile ağız çevresi çizgiler azaltılabilir.