Tedavilerimize Göz Atın!

Tedavilerimize Göz Atın!

Labium minusların (iç dudak) ve onun hemen dış kısmında yer alan labium majusların (dış dudak) normalden daha büyük ve/veya sarkık olması durumunda yapılan düzeltme operasyonuna labioplasti denir.

Sıklıkla sol ve sağ labium minus ve majuslar arasında asimetri de görülmektedir. Labioplasti ameliyatı ile her iki labium eşit büyüklüğe ve görünüme kavuşturulabilir. İç dudakların, normalde olması gereken anatomik yerleşimi dış dudakların içinde kalacak şekilde olmalıdır. Labium minusların uzun ve sarkık olması kötü bir görünüme neden olarak rahatsızlık yaratabilir.

Labioplasti operasyonları iki şekilde; genel anestezi (uyutularak) veya lokal anestezi (bölgesel uyuşturularak) ile yapılabilmektedir.

Genital Estetik – Labioplasti Nasıl Yapılır?

Genital estetik operasyonlarında fazla, düzensiz, sarkık, kırışık ve geniş görünümde olan dudak kısımları çıkarılmakta ve daha sonra estetik dikişler konulmaktadır.  Ek olarak labium majuslarda atrofiye bağlı doku eksiği tespit edilirse, yağ enjeksiyonu (lipofiling) ile hacim artışı sağlanarak daha doğal bir görünüm oluşturulabilmektedir.